Restaurantul este o unitate de alimentatie publica, care imbina activitatea de producere a produselor de alimentatie publica cu cea de servire, oferind clientilor o gama diversificata de preparate culinare, produse de patiserie-cofetarie, bauturi alcoolice si nealcoolice.
Pot exista mai multe tipuri de restaurante:
- restaurant clasic
- restaurant cu specific international sau romanesc
- restaurant specializat
- restaurant cu program artistic
Bucataria calda este piesa principala a spatiului tehnologic. Iar pentru buna organizare a activitatii si a fluxului tehnoligic acest spatiu trebuie sa aiba legaturi directe si scurte cu celelalte activitati desfasurate in bucatarie( prelucrare primara, depozitele, spalatorul de vase , finisarea si distributia) si sa dea posibilitatea vizualizarii a tot ce se intampla in acel spatiu.
Utilajele care fac parte dintr-o bucatarie calda:
- masini de gatit
- friteuze
- gratare cu roca vulcanica
- fry-top-uri sau plite
- masina de fiert paste
- bain-marie
- marmite
- tigai basculante
- module neutre
Deasupa acestor utilaje se aseaza hota care trebuie sa fie cu 10cm mai mare stanga-dreapta, fata-spate ( in functie de modul de asezare a bucatariei calde, hota poate fi la perete sau centrala).
In functie de numarul de locuri la masa sau numarul de portii se alege linia care poate fi:
- linia 600
- linia 700
- linia 900
- linia 1000
- linia 1100.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam