Noutati / evenimente

+
HoReCa după un an de pandemie
Pensiune la cheie Brasov
Idei de cofetarii

Sondaj

Hoteluri
Adrian Stavriu
Instalatii gaze si verificari HELPINSTAL

Consultanta restaurante

Cel mai important aspect atunci cand alegi servicii de consultanta pentru restaurantele pe care vrei sa le deschizi, evident, incepand cu primul, este ca nu-mi imaginez ca demarezi asemenea afaceri cu gandul ca te vei bate in preturi cu ceilalti competitori. Pentru asta nu este nevoie, nici de specialisti si nici de consultanta.

Cea mai apasatoare problema pe care o poti avea, este ca nu prea ai cum sa judeci corect valoarea consultantilor in marketing, in design, decoratiuni si arhitectura, in managementul restaurantelor sau chiar specialistilor in gastronomie si dotare restaurante, decat prin prisma propriului referential. Si, atunci, ce este de facut si cum ai putea sa fii sigur de reusita?

In opinia noastra primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, este sa iti cresti cat de mult nivelul de intelegere, pana la o viziune integrata a conceptului de restaurant, nu in contextul unei idei, ci al unui sistem, mai ales daca vrei ca nepotii sa-ti mosteneasca afacerea ducandu-ti visul mai departe.

Ce trebuie sa ceri consultantilor in afaceri tip restaurante sa te invete sau sa faca pentru tine:

1. Cum se dimensioneaza corect bucataria unui restaurant? Consultanta incepe chiar de la suprafata utila a bucatariei, despre care trebuie sa stii totul inainte chiar de a cumpara sau inchiria spatiul.

2. Ce utilaje de bucatarie se aleg? Ca sa nu ai probleme, stricand totul, exact cand treaba incepe sa mearga.

3. Cum se alege locul sau cum se amplaseaza un restaurant, ca sa mearga afacerea in flux? Nici sa nu te gandesti ca orice specific merge in locuri cu vad comercial, doar pentru ca este vad. Stim cazuri in care o covrigarie sau patiserie bine plasata castiga de zece ori mai mult.

4. Cum se decoreaza un restaurant si ce decoratiuni se folosesc, astfel incat oaspetii sa aiba o experienta de neuitat si sa povesteasca despre aceasta? Chiar daca tie ti se pare ca oamenii vin la restaurant ca sa manance, fii sigur ca toti oamenii vor mai mult decat atat, chiar daca nu o spun.

5. Sau cu ce frecventa se redecoreaza un restaurant? Cand vezi ca nu merg vanzarile, nu te grabi sa redecorezi, umbland la design, pentru ca s-ar putea sa nu fie de acolo problema.

6. Cum se angajeaza bucatarii, picolii, ospatarii si managerul unui restaurant? Pentru ca altfel va trebui sa deschizi birou de resurse umane, in loc sa te preocupe dezvoltarea afacerii.

7. Ce retete culinare si cate trebuie folosite la inceput si apoi cum se improspateaza oferta pe parcurs? Un consultant bun te invata cum sa testezi pe primii clienti, astfel incat sa ai tot timpul ingrediente proaspete si nu sa te arunci cu un meniu extrem de bogat, dar ingredientele sa nu fie mereu atat de proaspete, pentru ca nu toate mancarurile sunt comandate cu aceeasi frecventa.

8. Ce training-uri cu managerul sau cu personalul restaurantului trebuie a fac, astfel incat toti sa se comporte la unison si sa fie ca o familie? Tu investesti in spatii, in utilaje de bucatarie, in sisteme de supraveghere, in decoratiuni si un ospatar neinstruit iti ruineaza toata investitia, alungandu-ti zilnic noi si noi clienti. Cat te-ar fi costat un training in raport cu pierderile?

9. Cum se construieste capitalul unui brand de restaurant? Asta ca, in timp, fiecare cent investit sa se intoarca in pusculita ta si sa nu fie consumat cu fiecare eveniment sau campanie publicitara pe care le faci.

10. Cum se promoveaza un restaurant in functie de specific si de loc? Fiecare specific are si clientii sai si trebuie sa stii de unde sa-i iei si, mai ales cum sa-i faci sa te caute, ca apoi sa-i fidelizezi.

11. Care sunt cele mai bune metode de promovare online? Stim bine ca nu orice site poate sa-ti aduca sute sau mii de vizitatori din cautari naturale pe Google. Pentru asta ai nevoie de o platforma, care sa emuleze tot sistemul tau si planul de comunicare integrata.

12. Ce inseamna videomarketing pentru restaurante? Pentru ca am vazut filmulete atat de bine facute, ca au devenit virale, aducand mii si zeci de mii de vizitatori restaurantului care a stiut sa se foloseasca de aceasta parghie.

13. Cum trebuie sa arate website-ul unui restaurant in conditiile marketingului 3.0? Ce trebuie sa contina site-ul tau, ca sa difere de al celorlalti.

14. Cum trebuie sa arate blogul unui restaurant, pentru a crea conversii? Poti avea acele articole speciale chiar gratuit, daca stii sa te folosesti de blog ca de un instrument. Cu articole bine scrise oamenii vor citi constant postarile tale si va fi mai probabil sa ajunga la tine decat la ceilalti, care nu o fac.

15. Cum se seteaza paginile de Facebook, canalele video Youtube si cum trebuie sa arate satelitii social-media pentru un restaurant? Sunt pagini de Facebook pentru restaurante doldora de fani, gata sa vina cand faci o promotie sau un eveniment si altele absolut anoste, care nu misca nimic. Tu de care iti doresti?

16. Cum te pui la adapost din punct de vedere juridic, din toate punctele de vedere? Asta ca sa nu platesti amenzi sau sa fii chemat in cine stie ce procese.

17. Cum se face inregistrarea la OSIM a numelui restaurantului, astfel incat sa fie protejat? Nu cred ca-ti permiti riscul sa investesti zeci si sute de mii de EUR intr-un restaurant si-n promovarea lui si intr-o clipa sa se ruineze totul doar pentru ca ti-a scapat acest lucru esential.

Faptul ca nu avem tot timpul un referential corect, pentru a putea judeca valoarea consultantei data de specialistii in managementul si marketingul restaurantelor sau in celelalte domenii de expertiza, nu ne da totusi dreptul la neincredere in serviciile de consultanta, ca atare.

Din acest motiv sunt restaurante care merg si altele care sunt ca muzeele...

De aceea o informare corecta poate sa dea siguranta in alegerea celor mai buni.

Oferte consultanta restaurante


Promo 4

  • Pardoseli decorative NANOCHEM
  • Momentefericite.ro
  • Quartz FILM Video Studio
  • Tamplarie lemn stratificat ECOSTRAT

Afaceri la cheie


Testimoniale

  • TESTIMONIALE
    Iata de ce ar trebui sa se regaseasca aici cel putin cateva dintre testimonialele clientilor tai, daca ai legatura cu afaceri din [...]
  • Valoarea unui plan de comunicare integrata
    Te-ai intrebat vreodata de cate ori ti-ar creste vanzarile si cat de sigura ar fi afacerea, daca ai lucra dupa un plan de comunicare [...]

Parteneri

Chefs Of Romania bucatari
Promovare in portalul Consultanta Horeca