Daca ti-ai imaginat vreodata ca managementul unui fast food este un lucru usor, sa stii ca nu va dura mult pana te vei lamuri, ca nu este deloc asa.Toata lumea vede simplist lucrurile si intelege ca, daca te ocupi de personal, de aprovizionare, de partea economica si altele asemenea, cam acolo se termina managementul. Afla ca faptul ca un flux mare de clienti aduce cu sine, multa marfa, mult trafic si multi furnizori, asta inseamna ca apare si cresterea expunerii la o gramada de probleme. Intotdeauna din zecile de mii de clienti se va gasi, proportional cu numarul lor si o parte de clienti care-ti vor cauta nod in papura, nemultumiti de felul lor, clienti cu sensibilitati la anumite ingrediente pe care le pui in preparate si o multime dintre ei dispusi sa se razboiasca cu tine chiar si pe motive sau cauze total inchipuite.De aceea angajarea [...]
De ce oare cred unii ca marketingul unui fast food depinde doar de pozitionare?Prea des auzim ca pentru un restaurant fast food nu-ti trebuie nimic altceva decat un loc bine ales si restul ar merge de la sine.Sigur ca oamenii, mergand la mall-uri, vad in zona de food court o serie de fast food-uri si se gandesc ca tuturor le merge bine, dar nu intotdeauna este adevarat, pentru ca uitandu-te la pungile personalizate si la pahare, iti poti da seama ca la mesele din fata unuia se pot aseza sa manance si clientii altui fast food.In opinia noastra, cei care se bazeaza pe deschiderea unui fast food doar ca sa se bucure de aglomeratia creata de un mall, fara a-si lansa unul si in afara mall-urilor, ni se pare ca gresesc. Sunt francize fast food care merg mult mai tare in afara mall-urilor, acolo unde batalia este mai mica. Pentru unii lansarea [...]
Presupunand ca ai o idee de afaceri foarte buna, de ce crezi ca specialistii considera ca amenajarea unui fast food ramane unul dintre cei mai importanti pasi in pregatirea succesului unui asemenea restaurant?Ai sa ramai perplex, daca nu stiai, ca fiecare fel de mancare comandat trebuie sa fie livrat intr-un timp de asteptare nedepasind, in medie, un minut. In vreme ce durata medie a timpului de consumatie pe loc este de 20 minute, ceea ce reprezinta o rotatie medie orara a unui loc la masa de 3. Pentru vanzarea "la pachet" sejurul mediu al unui client in restaurant este de 3 minute.Gradul de ocupare a suprafetelorIntr-un fast food clasic suprafata comerciala se repartizeza astfel: Total suprafata 100%, din care:- sala de consumatie 50%- bucatarie 20%- servicii anexe 30%. Pentru ca ceea ce faci tu sa fie spectaculos si clientii sa tot revina, chiar [...]
Sunt doua niveluri de consultanta in lansarea, marketingul si managementul unui fast food din ce am vazut noi in Romania.Unul este legat de copierea tiparelor americane de afaceri cu restaurante fast food, adica cele care au impanzit lumea, de genul McDonalds, KFC, Pizza Hut, Burger King, etc...Celalalt este modelul autohton creat de specialistii in marketing din Romania.Indiferent care-ti place mai mult, tot va trebui sa adaptezi chiar si cea mai buna idee de afaceri din domeniul fast food, la locul in care-ti vei plasa restaurantul si la locuitorii zonei.Ca sa nu te lovesti de "drumuri infundate" si sa irosesti timp, intotdeauna merita sa apelezi la experienta specialistilor in marketingul si managementul fast food-urilor.Faptul ca "Blimpie", care a prins atat de bine la americani, nu a rezistat in Romania, ne da de inteles ca noi suntem atipici, adica [...]
Daca cineva a avut o idee de fast food, asa cum este Dristor Kebab, alegand un loc pentru inceput, cum este cel care i-a dat si numele, atunci imagineaza-ti ce-ar insemna sa ai un fast food ambulant, cu care sa te poti plimba exact in "miezul problemei", adica in mijlocul unei multimi de oameni infometati, care, daca au mai si aflat despre tine, chiar ca nu-ti mai trebuie nimic. Asadar ori iti faci o reputatie intr-un punct fix cu ideea ta de fast food si apoi iti deschizi un fast food ambulant. Ori pornesti din prima cu un fast food ambulant.In oricare din situatii trebuie sa te bazezi pe maiestria bucatarului si pe retetele sale testate, ca sa zicem asa. Dupa care incepe sa prinda viata povestea. Indiferent cum, daca nu ai experienta in asemenea afaceri, merita sa contactezi cativa specialisti, care-ti vor oferi cea mai buna consultanta in [...]