Se spune ca managementul firmelor de catering este un lucru destul de greu, daca ajungi la un numar mare de clienti de servit zilnic. Sunt putini manageri din zona horeca, despre care sa auzi ca-si asuma asa o aventura, tocmai pentru ca adminstrezi de fapt sanatatea multor oameni si, odata cu ea, buna functionare a firmelor partenere, care te-au contractat. Asadar, stim si am auzit ca nu se gasesc usor manageri pentru firme de catering si, de multe ori, proprietarii unor asemenea afaceri sunt nevoiti sa se ocupe numai ei de partea de management.Noi recomandam ca, cel putin la inceput, sa apelezi la firme de consultanta in domeniu sau la specialisti independenti, pana cand apare o anume rutina si se stabilizeaza afacerea. Odata cu cel mai bun plan de afaceri pentru firma de catering si cu Analiza SWOT, trebuie adaugata o strategie de promovare si [...]
Putem fi siguri ca va creste nevoia de dotare a firmelor de catering, tocmai pentru ca omul modern este tentat tot mai mult de procurarea hranei gata preparate (Engl. = convenience foods). Daca intentionezi sa infiintezi o firma de catering, trebuie sa stii ca meniurile realizate prin acest sistem, pot prezenta avantajul, nu numai al diversitatii, dar si al asigurarii continutului nutritional adecvat, ceea ce este in trend, iar pretul la care poti realiza preparatele sunt mai scazute decat in tehnologia culinara clasica, ceea ce te poate incuraja sa demarezi.
Ca sa ai cea mai buna firma de catering sau "fabrica de mancare", asa cum este denumit cateringul, trebuie sa investesti intr-un complex de activitati si dotari specifice, si anume: 1. Infiintarea firmei, inchirierea spatiului adecvat desfasurarii acestei activitati si toate avizele necesare functionarii [...]