Dotarile comerciale si amenajarile specifice pentru un restaurant fast food
Mereu trebuie sa existe ceva inainte de inceput si chiar daca ai cea mai buna idee de fast food, to trebuie sa te ingrijesti de dotarea sa,
Bucataria
Sa presupunem ca nu stiai, deci:
- alegi echipamente de bucatarie de calitate si fiabile;
- folosesti utilaje din otel inoxidabil, demontabile;
- achizitionezi aparate de bucatarie electronice, care garanteaza timpul de coacere si temperaturile adecvate produselor.
Tejgheaua:
Relatia client/personal de servire se deruleaza la tejghea: luarea comenzii, distributia platourilor cu preparatele alese, plata consumatiei.
Luarea comenzii este asigurata de un vanzator care este in acelasi timp si casier; comanda este transmisa bucatariei cu ajutorul unui sistem informatic incorporat in casa de marcat.
Distributia platourilor- se face de aceeasi persoana care se aprovizioneaza din locuri special amenajate, situate in spatele tejghelei.
Plata se efectueaza la predarea platoului.
In zona tejghelei se gasesc: - distribuitor de platouri;
- distribuitor de servtele;
- distribuitor de naproane;
- distribuitor de suc de fructe;
- aparate pentru mentinerea temperaturii preparatelor; dulap incalzitor.
Sala de consumatie
- decor: totdeauna vesel, cald, tineresc, usor de intretinut;
- fond muzical: discret, mai ales pentru clientela tanara;
- iluminat: lampi cu halogen, dau impresia de calm, de echilibru;
- mobilierul - intr-un spatiu redus se recomanda servirea in picioare, la mese de 1,20m inaltime
- daca suprafata permite se utilizeaza mese mici (0,50 X 0, 70), instalate in spatii compartimentate
- pubele;
- spatiul pentru depozite.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam