Noutati / evenimente

+
HoReCa după un an de pandemie
Pensiune la cheie Brasov
Idei de cofetarii

Sondaj

Hoteluri
Adrian Stavriu
Instalatii gaze si verificari HELPINSTAL

Dotare restaurant

ECHIPAMENTE SAU UTILAJE DIN DOTAREA RESTAURANTELOR

Prin echipament intelegem mobilierul, utilajele, inventarul de lucru si servire din dotarea restaurantelor.

Pentru a asigura servicii la un nivel calitativ cat mai inalt, este necesar ca, pe langa preocuparea pentru imbunatatirea tehnologiei de servire si pregatirea personalului, sa se asigure si o dotare corespunzatoare.

Mobilierul, utilajele si inventarul din dotare trebuie sa poata fi manipulate si intretinute usor, sa nu se produca zgomot in utilizare, sa nu influenteze negativ costurile de exploatare prin consumuri de energie, apa, combustibil etc. si sa nu prezinte pericole de accidente pentru personalul care le utilizeaza. De asemenea, se mai au in vedere designul, culoarea, durabilitatea, forma, asigurarea organizarii muncii pentru mentinerea ordinii in unitati, efectul psihologic asupra consumatorilor.

Dotarea cu mobilier

Mobilierul existent in spatiile pentru servire este format din mese, scaune (fotolii, semifotolii, scaune), canapele, taburete, scaune de bar, mese de serviciu sau console, gheridoane, cuiere, perne, jardiniere, umbrele, etc.

Dotarea cu utilaje pentru servire

Dotarea cu utilaje a spatiilor de servire se face tinandu-se seama de structura sortimentelor oferite, tehnologia de servire aplicata, usurarea operatiunilor legate de prezentarea si servirea propriu-zisa a preparatelor si bauturilor oferite.

In dotarea cu utilaje se are in vedere, in primul rand, modernizarea operatiunilor de pregatire prealabila a produselor, prezentarea si servirea lor. Aceasta actiune este strans legata de existenta urmatoarelor utilaje: automate pentru vanzare, dozatoare pentru pregatirea sau portionarea unor produse specifice, cantare electronice, case de marcat electronice, vitrine de prezentare, carucioare pentru transport, servire si debarasare, incalzitoare de vesela sau utilaje pentru mentinerea la cald sau rece a preparatelor si bauturilor, Expresso-uri sau alte aparate pentru pregatirea cafelei si ceaiului, masini de fabricat cuburi de gheata, sisteme de informare electronica asupra asortimentelor si preturilor produselor existente la vanzare.

Dotarea bucatarie

Indiferent de tipul si profilul restaurantului, organizarea interioara trebuie sa asigure un flux tehnologic optim pentru circulatia clientilor, a personalului, precum si pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor de productie si servire.

Pentru a intelege mai bine ce se intampla intr-o bucatarie va descriu mai jos toate operatiile unei bune functionari.

Alimentele pentru a se transforma in preparate culinare parcurg urmatoarele etape:

RECEPTIE MARFA->DEPOZITARE->PRELUCRARE PRIMARA->PREPARARE->FINISARE->PORTIONARE->DISTRIBUTIE

RECEPTIE MARFA: cantar cu platforma pentru cantarirea produselor, masa de lucru din inox

DEPOZITARE: rafturi din inox, dulapuri, polite

PRELUCRARE PRIMARA: masa de lucru, masa rece, polita suspendata, robot legume, masina curatat cartofi, pubela, etc

PREPARARE: masina de gatit, friteuza, grill seminervurat sau gratar cu roca vulcanica, bain-marie, cuptor de gastronomie, marmita si tigaie basculanta (in functie de specific), hota.

FINISARE, PORTIONARE SI DISTRIBUTIE: mese de lucru din inox, carucioare, rasteluri de farfurii, mese calde, etc

Vesela utilizata la distribuirea preparatelor trebuie si sa parcurga si ea un flux tehnologic:

PASTRARE->PREGATIRE (INCALZIRE)->DISTRIBUIRE->RETURNARE->CURATIRE->REINTEGRARE IN CIRCUIT

Si pentru acestea este nevoie de dotare, si anume: spalator vase mari, spalator cu actionare la genunchi, masina de spalat pahare, masina de spalat vesela, masa intrare, masa iesire, pubela, dus flexibil, polite, rasteluri, dulap vesela, etc

Dotarea cu inventar de servire si pentru lucru

Dotarea cu inventar pentru servire presupune asigurarea la nivelul categoriei de incadrare a fiecarei unitati, corespunzator sortimentului oferit la vanzare, a tot ceea ce este necesar pentru efectuarea corespunzatoare a serviciilor. Se au in vedere: vesela, sticlaria, tacamurile, articolele de menaj si accesoriile de serviciu, etc.


Mobilier Inox


Utilaje Bucatarie


Echipamente frigorifice


Spalare vase - vesela


Oferte dotare restaurant


Promo 4

  • Pardoseli decorative NANOCHEM
  • Momentefericite.ro
  • Quartz FILM Video Studio
  • Tamplarie lemn stratificat ECOSTRAT

Afaceri la cheie


Testimoniale

  • TESTIMONIALE
    Iata de ce ar trebui sa se regaseasca aici cel putin cateva dintre testimonialele clientilor tai, daca ai legatura cu afaceri din [...]
  • Valoarea unui plan de comunicare integrata
    Te-ai intrebat vreodata de cate ori ti-ar creste vanzarile si cat de sigura ar fi afacerea, daca ai lucra dupa un plan de comunicare [...]

Parteneri

Chefs Of Romania bucatari
Promovare in portalul Consultanta Horeca