Orice dotare pentru pensiuni trebuie sa se inscrie in spiritul particular si diferentiator al pensiunii pe care vrei sa o deschizi. Sigur ca nu facem referire neaparat la dotarile obligatorii ale unei pensiuni, cum ar fi dotarea bucatariei, a barului, a camerelor, a bailor, aer conditionat, sisteme antiincendiu, sisteme de monitorizare, camere de luat vederi, telefonie, televizoare sau sisteme de protectie. Dar chiar si acestea ar trebui sa fie atent alese, ca sa va diferentieze.Daca mergem pe o idee de pensiune rustica, pentru ca asa le sta bine pensiunilor, sigur ca si dotarile la vedere e bine sa fie in ton cu intregul design si cu stilul locului. Putini stiu sau demonstreaza ca stiu, ca turistii aleg o anumita pensiune si pentru imprejurimi, nu doar pentru a sta un concediu intreg in curtea pensiunii, chiar daca e dotata cu piscina, cu leagane [...]
Daca te intrebai de ce ai nevoie de specialisti in amenjari restaurante si nu de echipe de constructori obisnuiti, afla ca siguranta clientilor si fidelitatea lor nu este un lucru negociabil.Mai tii minte cat s-au mediatizat povestile cu tavanul imens, care s-a prabusit peste clienti la un supermarket din zona Vitan din Bucuresti si, culmea in aceeasi zona cum a luat foc termoizolatia la Rin Grand Hotel in timp ce in interior se tineau concerte sau spectacole, care au trebuit sa se intrerupa si sa dea banii pe bilete inapoi. Si cat s-a vorbit despre incendiul care a ars zeci de apartamente de la un dispozitiv de aer conditionat.Cu toata simpatia, eu ma gandesc de 3 ori acum, cand aleg o sala pentru un eveniment si caut multe chestii si informatii folosind sintagma „probleme cu” in fata a ceea ce ma intereseaza, fie ca este hotel, restaurant, [...]
De la idee si plan de afaceri, pana la managementul restaurantului la care te-ai gandit trebuie sa treci neaparat si prin etapa extrem de importanta a selectarii si alegerii furnizorilor pentru restaurantul visurilor tale.Ce simplu pare, nu-i asa? Ai putea sa spui ca sunt furnizori pentru restaurante si hoteluri cu carul, care-ti stau coada la usa si, totusi, am incerca sa te contrazicem, spunandu-ti ca nu este chiar asa de simplu.Trei lucruri sunt extrem de importante din perspectiva furnizorilor, atunci cand pui in opera o idee de afaceri in domeniul hoteluri, restaurante, catering, delivery s.a.m.d. si anume: pastrarea calitatii, pastrarea preturilor si constanta fluxului de aprovizionare. Un singur parametru, daca ti se schimba si tocmai pe acela se baza afacerea ta, pur si simplu ti se blocheaza afacerea.Nu poti schimba specificul, preturile si nici [...]
Cel mai important aspect atunci cand alegi servicii de consultanta pentru restaurantele pe care vrei sa le deschizi, evident, incepand cu primul, este ca nu-mi imaginez ca demarezi asemenea afaceri cu gandul ca te vei bate in preturi cu ceilalti competitori. Pentru asta nu este nevoie, nici de specialisti si nici de consultanta.Cea mai apasatoare problema pe care o poti avea, este ca nu prea ai cum sa judeci corect valoarea consultantilor in marketing, in design, decoratiuni si arhitectura, in managementul restaurantelor sau chiar specialistilor in gastronomie si dotare restaurante, decat prin prisma propriului referential. Si, atunci, ce este de facut si cum ai putea sa fii sigur de reusita?In opinia noastra primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, este sa iti cresti cat de mult nivelul de intelegere, pana la o viziune integrata a conceptului de restaurant, [...]
ECHIPAMENTE SAU UTILAJE DIN DOTAREA RESTAURANTELOR Prin echipament intelegem mobilierul, utilajele, inventarul de lucru si servire din dotarea restaurantelor.Pentru a asigura servicii la un nivel calitativ cat mai inalt, este necesar ca, pe langa preocuparea pentru imbunatatirea tehnologiei de servire si pregatirea personalului, sa se asigure si o dotare corespunzatoare.Mobilierul, utilajele si inventarul din dotare trebuie sa poata fi manipulate si intretinute usor, sa nu se produca zgomot in utilizare, sa nu influenteze negativ costurile de exploatare prin consumuri de energie, apa, combustibil etc. si sa nu prezinte pericole de accidente pentru personalul care le utilizeaza. De asemenea, se mai au in vedere designul, culoarea, durabilitatea, forma, asigurarea organizarii muncii pentru mentinerea ordinii in unitati, efectul psihologic asupra consumatorilor.Dotarea cu [...]