Cand investesti zeci si sute de mii sau chiar milioane de EUR intr-un restaurant este imposibil sa crezi ca nu ai nevoie de consultanta juridica, cu toate formele si veleitatile sale.Tot ceea ce scrii pe site, pe oferte, pe mape, certificarile si autorizarile pe care le iei, contractele de aprovizionare cu furnizorii, contractele cu UPFR, contractele de inchiriere si cu oricine altcineva, se pot intoarce impotriva ta, daca nu ai in jurul tau specialisti in consultanta juridica.Fata de investitia in consultanta juridica, pericolul care te paste este de mii de ori mai mare, asa ca nu te sfatuim decat sa alegi pe cei mai buni, pentru ca acest efort financiar il faci o singura data si apoi stai linistit.Nu este vorba doar de situatii conjuncturale, ci si de situatiile in care poti fi vanat de concurenta si reclamat sau denigrat prin interpusi, la care [...]
BINE AI VENIT!In primul rand tinem sa te informam ca inscrierea ta ca ofertant pe aceasta platforma HORECA este absolut GRATUITA, tocmai pentru a furniza vizitatorilor informatii concrete si oferte in stransa legatura cu problemele pe care le-ar putea avea incepand cu ideile de afaceri pe care le au si pana la punerea lor cu succes in practica. Indiferent daca oferi consultanta, produse sau servicii cu arie larga, ne rezervam dreptul de a filtra spre promovare doar ofertele adiacente obiectului nostru de activitate, adica afaceri din spectrul HORECA. Pretul pentru a fi promovat in spatiile speciale de pe partea dreapta este de doar 5 EUR/ luna, la un pachet minim de 12 luni.Pretul unui banner lunar este intre 150 si 1000 de EUR pe luna.Preturile sunt fara T V A [...]
Infiintarea unei pensiuni turistice poate fi deopotriva bucurie si prosperitate, dar si durerea de cap pe care nu o aveai. De aceea este foarte important cum o pornesti, deci cum lansezi o pensiune si nu te gandi ca, daca altii au putut avea cele mai bune pensiuni, de ce n-ai face si tu una la fel de reusita.Evident ca cea mai buna pensiune turistica din zona ta este aceea despre care se vorbeste, dar nu este suficient.Pentru ca o asemenea afacere sa reziste, trebuie sa-ti cunosti la perfectie competitia, sa creezi o continuitate a turistilor, fiind mereu la vedere si inventand suficiente pretexte noi de a fi vizitat. Iata mai jos cum te poti diferentia, apeland la cea mai buna consultanta horeca, traineri, marketing, management, furnizori si specialisti in industria ospitalitatii.
[...]
Uneori investitia in deschiderea unei terase restaurant, chiar daca functioneaza doar in sezonul cald, poate fi o idee de afaceri excelenta, pentru ca profitul realizat, daca este suficient de mare, poate ajunge unei familii pentru un an intreg. Sunt locuri minunate, pe malul unor lacuri, in parcurile cele mai frumoase, in promontorii, langa stranduri sau langa paduri, unde, amplansadu-te strategic, succesul poate fi garantat, iar asta sa-ti ajunga sa traiesti linistit cu familia pana in sezonul urmator. Sigur ca principiile de functionare, infiintare, marketing si promovare sunt cam aceleasi ca si ale unui restaurant, dar caracterul sezonier trebuie tratat ca atare si cu anumite particularitati, astfel incat sa te poti bucura la maximum de o asemenea investitie si, mai ales, de notorietatea care s-a creat, iar oamenii sa astepte cu nerabdare pana in sezonul [...]
De managementul pensiunilor turistice depinde viitorul fiecareia dintre ele, pentru ca nu este suficient sa ai dotari si o pozitie spectaculoasa la munte, in delta, langa un lac sau la mare, ci iti trebuie de trei ori pe atat, prin urmare calitatea managementului nu este de ignorat.Asteptarile pe care ni le facem fiecare atunci cand alegem cea mai buna pensiune din multimea de oferte speciale, care abunda, nu se refera doar la peisaj si mancare, ci si la managementul intregii pensiuni si al relatiei cu furnizorii si cu clientii in general. Daca esti chiar tu sau vrei sa angajezi un manager de pensiune, trebuie sa te ingrijesti de toate criteriile de care ai nevoie, ca intregul pe care il obtii sa fie cea mai buna pensiune din zona in care te-ai amplasat.Totul se petrece sau nu se petrece, ca si din perspectiva cameramanului angajat la o nunta. [...]