Cel mai important aspect atunci cand alegi servicii de consultanta pentru restaurantele pe care vrei sa le deschizi, evident, incepand cu primul, este ca nu-mi imaginez ca demarezi asemenea afaceri cu gandul ca te vei bate in preturi cu ceilalti competitori. Pentru asta nu este nevoie, nici de specialisti si nici de consultanta.Cea mai apasatoare problema pe care o poti avea, este ca nu prea ai cum sa judeci corect valoarea consultantilor in marketing, in design, decoratiuni si arhitectura, in managementul restaurantelor sau chiar specialistilor in gastronomie si dotare restaurante, decat prin prisma propriului referential. Si, atunci, ce este de facut si cum ai putea sa fii sigur de reusita?In opinia noastra primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, este sa iti cresti cat de mult nivelul de intelegere, pana la o viziune integrata a conceptului de restaurant, [...]
In activitatea de proiectare a unui restaurant intervin cel putin 5 elemente esentiale si de aceea insistam ca este nevoie de consultanta si va impartasim aceste lucruri, pentru a nu rata succesul. Si asta inainte de a alerga dupa acte infiintare, autorizatii si avize.Unul este brandingul restaurantului si identitatea, pentru ca de aici incepe totul. Daca brandul este unul pretentios sau de lux si te bazezi pe sustinerea lui financiara, atunci nu va fi nevoie sa te extinzi la un moment dat si sa mai faci servicii de delivery. Orice serviciu in plus poate incurca fluxul tehnologic al unui restaurant, care nu va functiona bine nici ca delivery si nici ca restaurant.Al II-lea este specificul restaurantului. De la brand si de la specific decurg celelalte elemente, adica marketingul si mijloacele de diferentiere. Va trebui sa consulti mai multe idei de [...]
N-ar trebui sa stai deloc pe ganduri, daca esti in cautarea unei idei de afaceri din domeniul restaurantelor, pentru ca nu ne intereseaza restaurantele care nu merg, de vreme ce sunt atatea restaurante unde se sta la coada pentru un pranz sau o cina.Secretul este doar cum faci, ca sa ai si tu cel mai bun restaurant din zona, cel mai bun marketing, management si cei mai buni furnizori. Atata tot.
Putem aproxima ca doar 20-30% dintre femeile si mamele sau barbatii care gatesc, fac zilnic acest lucru de placere, iar restul o fac din obligatie si atunci ar trebui sa privim zilnic la cei din jur si sa spunem: ok, gateste tu cand nu poti ajunge la restaurant, dar in rest te asteptam la noi. Si, atentie, nici macar nu am vorbit despre posibilitatea intrarii restaurantului tau in circuite de turism culinar!!!Iata mai jos tot ce-ti trebuie ca sa gasesti [...]