Cand am fost nevoit sa stau la coada la 3 dimineata la un fast food non-stop, pe care-l stie toata lumea din Bucuresti sub numele de Dristor Kebab, am inteles ce inseamna sa ai o fabrica de bani.De doua-trei ori mi s-a intamplat chestia asta si, vazand ca si vedetele si politistii dintr-o patrula de circulatie stateau la coada la ore tarzii din noapte, am inteles ca aici se petrec ceva minuni.Apoi l-am auzit pe un sofer, care-l stia pe un alt sofer pe o masina frigorifica, care vorbea despre faptul ca le distribuia o cantitate zilnica de carne de pui de peste o tona, ca se prepara zilnic in acest fast food.Te rog sa faci tu calculele, dupa ce afli cata carne, cati cartofi si alte ingrediente intra intr-o shaorma.Dar, evident ca fast food-ul ca si concept, nu se opreste a i c i . [...]
Managementul restaurantelor, daca vorbim despre adevarata industrie a ospitalitatii, a depasit de multa vreme nivelul de ipoteze de calcul al costurilor fixe, al celor variabile, al numarului critic de clienti si al profitabilitatii.Pentru asta, cuvantul de ordine ar fi ca:
MANAGEMENTUL UNUI RESTAURANT NU TREBUIE SA SE VADA, CI SA SE SIMTA.
Ca sa te poti ocupa de administrarea unui restaurant si nu a oricaruia, ci a unuia caruia sa-i poti spune ca este cel mai bun restaurant din zona in care te afli sau din orasul in care te afli, trebuie sa ai o adevarata viziune si mult curaj, plus stapanire de sine.Ce te faci daca ai facut investitii in restaurant si deja cateva date de intrare, dintre ipotezele tale de lucru, se modifica simtitor?Ce te faci daca ar trebui sa ai 14-16 ospatari si alt personal de servire si nu gasesti deloc angajati, care vor [...]