Dotarile comerciale si amenajarile specifice pentru un restaurant fast foodMereu trebuie sa existe ceva inainte de inceput si chiar daca ai cea mai buna idee de fast food, to trebuie sa te ingrijesti de dotarea sa,BucatariaSa presupunem ca nu stiai, deci:- alegi echipamente de bucatarie de calitate si fiabile;- folosesti utilaje din otel inoxidabil, demontabile;- achizitionezi aparate de bucatarie electronice, care garanteaza timpul de coacere si temperaturile adecvate produselor.Tejgheaua:Relatia client/personal de servire se deruleaza la tejghea: luarea comenzii, distributia platourilor cu preparatele alese, plata consumatiei.Luarea comenzii este asigurata de un vanzator care este in acelasi timp si casier; comanda este transmisa bucatariei cu ajutorul unui sistem informatic incorporat in casa de marcat.Distributia platourilor- se face de aceeasi persoana care se aprovizioneaza [...]
Daca cineva a avut o idee de fast food, asa cum este Dristor Kebab, alegand un loc pentru inceput, cum este cel care i-a dat si numele, atunci imagineaza-ti ce-ar insemna sa ai un fast food ambulant, cu care sa te poti plimba exact in "miezul problemei", adica in mijlocul unei multimi de oameni infometati, care, daca au mai si aflat despre tine, chiar ca nu-ti mai trebuie nimic. Asadar ori iti faci o reputatie intr-un punct fix cu ideea ta de fast food si apoi iti deschizi un fast food ambulant. Ori pornesti din prima cu un fast food ambulant.In oricare din situatii trebuie sa te bazezi pe maiestria bucatarului si pe retetele sale testate, ca sa zicem asa. Dupa care incepe sa prinda viata povestea. Indiferent cum, daca nu ai experienta in asemenea afaceri, merita sa contactezi cativa specialisti, care-ti vor oferi cea mai buna consultanta in [...]
Cand am fost nevoit sa stau la coada la 3 dimineata la un fast food non-stop, pe care-l stie toata lumea din Bucuresti sub numele de Dristor Kebab, am inteles ce inseamna sa ai o fabrica de bani.De doua-trei ori mi s-a intamplat chestia asta si, vazand ca si vedetele si politistii dintr-o patrula de circulatie stateau la coada la ore tarzii din noapte, am inteles ca aici se petrec ceva minuni.Apoi l-am auzit pe un sofer, care-l stia pe un alt sofer pe o masina frigorifica, care vorbea despre faptul ca le distribuia o cantitate zilnica de carne de pui de peste o tona, ca se prepara zilnic in acest fast food.Te rog sa faci tu calculele, dupa ce afli cata carne, cati cartofi si alte ingrediente intra intr-o shaorma.Dar, evident ca fast food-ul ca si concept, nu se opreste a i c i . [...]