Investitia minima pentru dotarea unei pizzerii nu este costisitoare. Daca ai ales spatiul adecvat, un pizzar bun si ingredientele de calitate, ai deja reteta succesului aproape garantat.Pentru a-ti face o idee ce inseamna dotarea unei pizzerii venim in ajutorul tau cu echipamentele profesionale necesare afacerii:1. Cuptor pizza electric2. Malaxor aluat3. Masa rece cu blat de granit4. Vitrina pentru ingrediente5. Dulap frigorific pentru pastrate materii prime6. Spalator maini7. Spalator materii prime8. Accesorii pentru pizzerie( palete, tavi, distantiere, cutit de taiat pizza)Optional: feliator, masina de razuit mozzarela, masina de rotunjit aluatul si formator blat.Pentru a afla o cotatie de pret si a identifica ofertele speciale sau promotii, contacteaza furnizorii de echipamente profesionale, dar si consultanta independenta pentru alegerea lor.
[...]
luni, 1 septembrie 2014
de Adrian Stavriu | Vizionări: 3470
Articol despre importanta strategiei de afaceri in domeniul HORECA si implementarea ei atat intr-un plan de afaceri, cat si-ntr-un PLAN DE COMUNICARE INTEGRATA DE MARKETING.PARADOXURILE UNICITATII1. Parafrazand-o pe Coco Chanel, careia trebuie sa-i dam dreptate: daca vrei sa fii de neinlocuit, intotdeauna trebuie sa fii diferit (unic). Este aplicabila si-n cazul ideii tale de afaceri? Uite un exemplu uluitor de graitor: Cineva atins de provocarea creativitatii, sa zicem, si-a gasit sa-si numeasca restaurantul "L'Inventore", nume frumos de altfel, care poate face referire la DaVinci, evident. Si, gandind ca am ales un nume bun, pentru ca asta ne este tentatia, deja mintea ne zboara la felul in care-l decoram. Nici vorba de PLAN DE COMUNICARE INTEGRATA!!!Vai cate idei mi-au si venit!!! Cate chestii tehnice, inventate de DaVinci, voi atarna de tavan...!!!2. Si-atunci, [...]
citește tot articolul
Website-urile pentru restaurante au murit, traiasca platformele web! Ar zice consultantii in comunicare integrata de marketing si marketing online.Numai daca intrebi la registrul comertului cate restaurante sunt in Bucuresti sau in Brasov, Iasi, Constanta, Cluj, Timisoara, Craiova si alte orase mari si ti se taie respiratia. Si atunci cum sa mai ai curaj sa te gandesti la lansarea unui restaurant, daca nu esti pregatit la capitolul marketing online si comunicare in social media.Vei spune: dar am cel mai bun bucatar din oras, am cele mai bune retete, am dotari si decoratiuni pentru restaurantul meu pe care altii nu le au.Sigur ca-ti vom da dreptate, dar pana ajung potentialii clienti sa te cunoasca si sa stie pe mana cui au intrat, mai este ceva de lucru. Pentru ca multi confunda comunicarea cu bombardarea cutiilor postale cu pliante publicitare si fluturasi, [...]
Daca te intrebai de ce ai nevoie de specialisti in amenjari restaurante si nu de echipe de constructori obisnuiti, afla ca siguranta clientilor si fidelitatea lor nu este un lucru negociabil.Mai tii minte cat s-au mediatizat povestile cu tavanul imens, care s-a prabusit peste clienti la un supermarket din zona Vitan din Bucuresti si, culmea in aceeasi zona cum a luat foc termoizolatia la Rin Grand Hotel in timp ce in interior se tineau concerte sau spectacole, care au trebuit sa se intrerupa si sa dea banii pe bilete inapoi. Si cat s-a vorbit despre incendiul care a ars zeci de apartamente de la un dispozitiv de aer conditionat.Cu toata simpatia, eu ma gandesc de 3 ori acum, cand aleg o sala pentru un eveniment si caut multe chestii si informatii folosind sintagma „probleme cu” in fata a ceea ce ma intereseaza, fie ca este hotel, restaurant, [...]