Presupunand ca ai o idee de afaceri foarte buna, de ce crezi ca specialistii considera ca amenajarea unui fast food ramane unul dintre cei mai importanti pasi in pregatirea succesului unui asemenea restaurant?Ai sa ramai perplex, daca nu stiai, ca fiecare fel de mancare comandat trebuie sa fie livrat intr-un timp de asteptare nedepasind, in medie, un minut. In vreme ce durata medie a timpului de consumatie pe loc este de 20 minute, ceea ce reprezinta o rotatie medie orara a unui loc la masa de 3. Pentru vanzarea "la pachet" sejurul mediu al unui client in restaurant este de 3 minute.Gradul de ocupare a suprafetelorIntr-un fast food clasic suprafata comerciala se repartizeza astfel: Total suprafata 100%, din care:- sala de consumatie 50%- bucatarie 20%- servicii anexe 30%. Pentru ca ceea ce faci tu sa fie spectaculos si clientii sa tot revina, chiar [...]
Cand am fost nevoit sa stau la coada la 3 dimineata la un fast food non-stop, pe care-l stie toata lumea din Bucuresti sub numele de Dristor Kebab, am inteles ce inseamna sa ai o fabrica de bani.De doua-trei ori mi s-a intamplat chestia asta si, vazand ca si vedetele si politistii dintr-o patrula de circulatie stateau la coada la ore tarzii din noapte, am inteles ca aici se petrec ceva minuni.Apoi l-am auzit pe un sofer, care-l stia pe un alt sofer pe o masina frigorifica, care vorbea despre faptul ca le distribuia o cantitate zilnica de carne de pui de peste o tona, ca se prepara zilnic in acest fast food.Te rog sa faci tu calculele, dupa ce afli cata carne, cati cartofi si alte ingrediente intra intr-o shaorma.Dar, evident ca fast food-ul ca si concept, nu se opreste a i c i . [...]