Cand investesti zeci si sute de mii sau chiar milioane de EUR intr-un restaurant este imposibil sa crezi ca nu ai nevoie de consultanta juridica, cu toate formele si veleitatile sale.Tot ceea ce scrii pe site, pe oferte, pe mape, certificarile si autorizarile pe care le iei, contractele de aprovizionare cu furnizorii, contractele cu UPFR, contractele de inchiriere si cu oricine altcineva, se pot intoarce impotriva ta, daca nu ai in jurul tau specialisti in consultanta juridica.Fata de investitia in consultanta juridica, pericolul care te paste este de mii de ori mai mare, asa ca nu te sfatuim decat sa alegi pe cei mai buni, pentru ca acest efort financiar il faci o singura data si apoi stai linistit.Nu este vorba doar de situatii conjuncturale, ci si de situatiile in care poti fi vanat de concurenta si reclamat sau denigrat prin interpusi, la care [...]
Daca vrei sa ne cunosti si te intrebi de unde ne-a venit ideea de CONSULTANTA HORECA, sa stii ca nu suntem cu nimic mai speciali decat tine sau decat altcineva pasionat de ceea ce face.Pur si simplu am lucrat in industria asta de peste 18 ani, am calatorit mult prin lume, ne-am lovit de milioane de probleme si iata ca am crezut ca putem impreuna sa facem un pic de ordine in industria horeca/ ospitalitatii din Romania, pur si simplu organizand lucrurile mai bine si mai atent in mediul online, pentru a facilita drumul cel mai scurt spre succes, atat pentru ofertanti, cat si pentru beneficiari. Iata ce am gandit si doar tu poti sa ne confirmi daca e bine sau nu: 1. Oamenii vor intotdeauna sa aleaga, dar prefera sa aleaga dintr-un singur loc, mai ales daca acel loc este bine organizat;2. Daca atatea tari au pana la 20% din PIB, venituri din [...]
Dupe ce ne-au venit in minte mai multe idei de restaurante, primul lucru care ne preocupa este ce acte sunt necesare pentru infiintarea unui restaurant (autorizatii, avize si contracte) si, evident ca de multe ori inainte de a cunoaste legile care reglementeaza infiintarea unui restaurant, deja am semnat contractul de inchiriere, ceea ce nu este bine deloc, pentru ca este posibil ca cel dinaintea noastra sa fi platit multe spagi ca cineva sa inchida ochii fata de dimensiunea minima a bucatariei si ne-a pasat noua aceasta sarcina. Iata de ce se justifica din prima sa platesti pretul pentru servicii de autorizare si inregistrare a unui restaurant, fara a mai lua in calcul birocratia, care aprope ca ne blocheaza intr-un asemenea demers, intorcandu-ne din drum pentru tot felul de maruntisuri si facand ping-pong de la un ghideu la altul sau de la o institutie [...]
Uneori investitia in deschiderea unei terase restaurant, chiar daca functioneaza doar in sezonul cald, poate fi o idee de afaceri excelenta, pentru ca profitul realizat, daca este suficient de mare, poate ajunge unei familii pentru un an intreg. Sunt locuri minunate, pe malul unor lacuri, in parcurile cele mai frumoase, in promontorii, langa stranduri sau langa paduri, unde, amplansadu-te strategic, succesul poate fi garantat, iar asta sa-ti ajunga sa traiesti linistit cu familia pana in sezonul urmator. Sigur ca principiile de functionare, infiintare, marketing si promovare sunt cam aceleasi ca si ale unui restaurant, dar caracterul sezonier trebuie tratat ca atare si cu anumite particularitati, astfel incat sa te poti bucura la maximum de o asemenea investitie si, mai ales, de notorietatea care s-a creat, iar oamenii sa astepte cu nerabdare pana in sezonul [...]
Cel mai important aspect atunci cand alegi servicii de consultanta pentru restaurantele pe care vrei sa le deschizi, evident, incepand cu primul, este ca nu-mi imaginez ca demarezi asemenea afaceri cu gandul ca te vei bate in preturi cu ceilalti competitori. Pentru asta nu este nevoie, nici de specialisti si nici de consultanta.Cea mai apasatoare problema pe care o poti avea, este ca nu prea ai cum sa judeci corect valoarea consultantilor in marketing, in design, decoratiuni si arhitectura, in managementul restaurantelor sau chiar specialistilor in gastronomie si dotare restaurante, decat prin prisma propriului referential. Si, atunci, ce este de facut si cum ai putea sa fii sigur de reusita?In opinia noastra primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, este sa iti cresti cat de mult nivelul de intelegere, pana la o viziune integrata a conceptului de restaurant, [...]