STUDIO de ARHITECTURA si DESIGN - Bratu Georgeta Raluca PFA s-a infiintat special pentru a veni in intampinarea nevoilor antreprenorilor de a fi tratati personalizat ori de cate ori vor sa-si implementeze proiecte de arhitectura si design interior si exterior intr-un mod cat mai functional si cu accent pe eficienta economica.Studiind aprofundat inclusiv arhitectura experientiala si design-ul experiential, care se adreseaza in mod special industriei ospitalitatii si HORECA in general, pentru ca nu poti face marketing experiential, fara un spatiu aferent si decoruri speciale, arhitecta Bratu Raluca trateaza intotdeauna totul ca pe un intreg, respectiv economiile pe care le poti obtine din cresterea gradului de functionalitate sa acopere de zeci si sute de ori investitia in serviciile de consultanta si design. PREOCUPARI SPECIALE:In prezent 65-70% din serviciile de [...]
Daca te intrebai de ce ai nevoie de specialisti in amenjari restaurante si nu de echipe de constructori obisnuiti, afla ca siguranta clientilor si fidelitatea lor nu este un lucru negociabil.Mai tii minte cat s-au mediatizat povestile cu tavanul imens, care s-a prabusit peste clienti la un supermarket din zona Vitan din Bucuresti si, culmea in aceeasi zona cum a luat foc termoizolatia la Rin Grand Hotel in timp ce in interior se tineau concerte sau spectacole, care au trebuit sa se intrerupa si sa dea banii pe bilete inapoi. Si cat s-a vorbit despre incendiul care a ars zeci de apartamente de la un dispozitiv de aer conditionat.Cu toata simpatia, eu ma gandesc de 3 ori acum, cand aleg o sala pentru un eveniment si caut multe chestii si informatii folosind sintagma „probleme cu” in fata a ceea ce ma intereseaza, fie ca este hotel, restaurant, [...]
Dupe ce ne-au venit in minte mai multe idei de restaurante, primul lucru care ne preocupa este ce acte sunt necesare pentru infiintarea unui restaurant (autorizatii, avize si contracte) si, evident ca de multe ori inainte de a cunoaste legile care reglementeaza infiintarea unui restaurant, deja am semnat contractul de inchiriere, ceea ce nu este bine deloc, pentru ca este posibil ca cel dinaintea noastra sa fi platit multe spagi ca cineva sa inchida ochii fata de dimensiunea minima a bucatariei si ne-a pasat noua aceasta sarcina. Iata de ce se justifica din prima sa platesti pretul pentru servicii de autorizare si inregistrare a unui restaurant, fara a mai lua in calcul birocratia, care aprope ca ne blocheaza intr-un asemenea demers, intorcandu-ne din drum pentru tot felul de maruntisuri si facand ping-pong de la un ghideu la altul sau de la o institutie [...]
Putem fi siguri ca va creste nevoia de dotare a firmelor de catering, tocmai pentru ca omul modern este tentat tot mai mult de procurarea hranei gata preparate (Engl. = convenience foods). Daca intentionezi sa infiintezi o firma de catering, trebuie sa stii ca meniurile realizate prin acest sistem, pot prezenta avantajul, nu numai al diversitatii, dar si al asigurarii continutului nutritional adecvat, ceea ce este in trend, iar pretul la care poti realiza preparatele sunt mai scazute decat in tehnologia culinara clasica, ceea ce te poate incuraja sa demarezi.
Ca sa ai cea mai buna firma de catering sau "fabrica de mancare", asa cum este denumit cateringul, trebuie sa investesti intr-un complex de activitati si dotari specifice, si anume: 1. Infiintarea firmei, inchirierea spatiului adecvat desfasurarii acestei activitati si toate avizele necesare functionarii [...]
Uneori investitia in deschiderea unei terase restaurant, chiar daca functioneaza doar in sezonul cald, poate fi o idee de afaceri excelenta, pentru ca profitul realizat, daca este suficient de mare, poate ajunge unei familii pentru un an intreg. Sunt locuri minunate, pe malul unor lacuri, in parcurile cele mai frumoase, in promontorii, langa stranduri sau langa paduri, unde, amplansadu-te strategic, succesul poate fi garantat, iar asta sa-ti ajunga sa traiesti linistit cu familia pana in sezonul urmator. Sigur ca principiile de functionare, infiintare, marketing si promovare sunt cam aceleasi ca si ale unui restaurant, dar caracterul sezonier trebuie tratat ca atare si cu anumite particularitati, astfel incat sa te poti bucura la maximum de o asemenea investitie si, mai ales, de notorietatea care s-a creat, iar oamenii sa astepte cu nerabdare pana in sezonul [...]