Dimensionarea bucatarie de restaurant include dimensionarea tuturor spatiilor tehnologice necesare, respectiv: suprafata ocupata de:
- utilaje
- materii prime
- produse finite
- utilaje de depozitare
Suprafetele trebuiesc stabilite cu mare atentie deoarece orice subestimare a dimensiunilor poate conduce la dificultati in exercitarea activitatilor.
Ministerul Comertului si Turismului au stabilit suprafete minime utile in functie de numarul de locuri la masa si a tipului de locatie.
Pentru un restaurant de 100 de locuri la masa avem urmatoarele suprafete:
1. Bucataria calda si rece - 25mp
2. Prepararile - 25mp
3. Spalatorie vesela - 8mp
4. Spalatorie vase - 4mp
5.Spatii pentru oficiu - 20mp
6. Spatii depozitare - 50mp
7. Sala de mese - 150mp.
Organizarea functionala are drept scop identificarea tuturor datelor care sa conduca la o desfasurare optima a procesului de productie.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent mauris tortor, convallis sit amet gravida sed, sagittis eu augue. Etiam